www.butorajto.hu - Vákumfóliás bútorajtó készítés, CNC marás, lapszabászat

Tanácsok, tudnivalók

Egy kis segítséget szeretnénk nyújtani leendő vásárlóinkat.
Az alábbi fogalomtárban összegyűjtöttük az általunk gyakran használt szakmai kifejezéseket, mert sokszor tapasztaljuk, hogy ezek jelentése nem minden esetben egyértelmű.

Ajtófrontok

Elemek, melyek a bútor ajtajául szolgálnak. Lehet teli,vagy üveges. Az üveges lehet teli üveges, vagy osztott üveges. Készülhet natúr vagy fóliázott változat.
Régi fóliás bútor újrafóliázása nem lehetséges, mert a fólia eltávolítása után sérül a felület, és akkor már nem lesz szép sima felületű a kész ajtólap.

Hajlított ajtók

Olyan ajtólapok, melyek térben vannak meghajlítva, így egy ívesen végződő szekrény záró eleme lehet, de némi fantáziával egyéb helyre is beépíthető. Feldobja a bútort, és nagyon elegáns megoldás. Ebből is készülhet üveges és teli változat, valamint minden fazonban és színben készül fiókmérettől 92 cm-es magasságig. Felszerelése nem bonyolultabb, mint a sík ajtóé, ehhez rendelkezésre bocsátunk egy szakszerű rajzot is, hogy megkönnyítsük a munkát.

Betétes ajtók

Olyan ajtólapok, melynek közepe ki van mélyítve.

Ez is több fazonban készülhet, valamint fiókelő is gyártható belőle.
Gyakran csak sima keretbetétes ajtót rendelnek, ám lehetőség van különböző minták kivágására is belőle, például ellipszis, vagy íves formák.

Koronaléc, fényléc

Bútort díszítő elemek. Több fazonban rendelhető, de a két alapfazonból raktárkészlet is elérhető, ezért ezt, ha megrendeléskor elfelejti akkor sem gond, nem kell rá újra egy-két hetet várnia.
A koronaléc a bútor tetejére kerül, ebből van spotlámpás változat is, mely nevéből adódóan a spotlámpa elhelyezésére is lehetőséget ad. A fényléc, pedig a bútor alsó részén elhelyezkedő fényléc eltakarására szolgál.

Marókés

Az a maróeszköz, melyel az ajtólap felületébe a választott mintát marjuk.
Vannak olyan minták, melyek csak egy bizonyos marókéssel készülnek, valamint vannak olyan minták amelyeket nem lehet mindegyik marókéssel elkészíteni a minta jellegéből adódóan.
Erről az üzletben mindenképpen tájékoztatjuk, de általános esetben szinte mindegyik minta kombinálható mindegyik marókéssel.

Szélezés

A bútor széleinek marására szolgáló eszköz.
Ennél nincs különösebb megkötés, itt inkább ajánlások vannak, hogy például egy modern mintához nem mindig illik a klasszikus típusú szélezés, de igazából ez egyéni ízlés kérdése.

Ágyvégek, asztallapok, előszobafalak, egyéb kiegészítők

Teljesen egyéni elemek, mindig a megrendelő elképzelése alapján készül általában hozott minta, rajz, vagy fotó alapján.
Itt a maximális befoglaló méretet érdemes viszont figyelembe venni (230*110 cm)

Rajzos minták

Azokat az elemeket foglalják magukba, amelyekre például írást, vagy rajzot kérnek. Ezt mindig megtervezzük és jóváhagyás után gyártjuk, ha több darabról van szó, akkor próbadarabot készítünk előtte. Ezeket az elemeket sokszor a bútor egy egy elemére kérik, hogy változatos legyen, vagy akár az összesre, de készítenek belőle képet a falra, vagy céges logót például.


Polc - Polc - CNC - FRONT - Bútorajtó frontok - Betétes ajtók - Hajlított bútorajtó gyártás
Mintabolt: Budapest, IV. ker. Fóti út 23. Tel: 061-379-5520